Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/zdrasssz/ribolovec.bg/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php on line 392
Конопът - най-добрата стръв за бабушка -

Конопът – най-добрата стръв за бабушка

Конопът - най-добрата стръв за бабушка

Конопът - най-добрата стръв за бабушка

Отдавна е всеизвестно, че конопът представлява основна част от подхранката

Суров, печен или млян той е предпочитан от всички видове шаранови риби. Българинът обаче все още не е възприел конопа като стръв за риболов – нещо, което е често срещана практика в чужбина. За конопа определено може да се каже, че притежава много хранителни елементи, които явно интригуват рибата. На първо място съдържа етерично масло, от което рибитe имат нужда. Подготовката за риболов на коноп започва 24 часа преди излета.

Конопът - най-добрата стръв за бабушка
Конопът - най-добрата стръв за бабушка

За да улесните варенето му, накиснете конопа 12 часа в студена вода. Има няколко начина за приготовление на конопа. Зърната може да се варят, да се залеят в термос с гореща вода или да се поставят за 10-15 мин в микровълновата печка в тенджерка с вода.
Веднага щом зърната започнат да се разпукват, отделете две супени лъжици, тях ще ги ползвате за куката. Останалите оставете да се варят, докато се разделят на две.
Ако сложите една-две лъжици захар, зърното ще се избели и ще се повиши лъскавината на кълна. Ако добавите малко сода бикарбонат, ще придадете по-черен цвят на обвивката. Можете също така да добавите оцветители или ароматизатори, които да поставите в захранката. Вари се дотогава, докато се разпука обвивката на зърното. Водата, в която е сварен конопът, е идеална за овлажняване на подхранката ви.
Според специалистите идеалната кука за риболов на коноп е от N18 до N22 с дълго жило.

Зърното се поставя по следния начин:
1. Притискаме го, за да се отвори леко.
2. Вкарваме куката в цепнатината.
3. След отпускане на зърното куката е вече здраво закачена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.