Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/zdrasssz/ribolovec.bg/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php on line 392
Няколко тайни за червеите -

Няколко тайни за червеите

Няколко тайни за червеите

Няколко тайни за червеите

Цветните бели червеи

Червеят е от семейството на личинките. Използването на белите червеи за стръв е цяло изкуство според западните експерти. Пресният червей тряябва да бъде мек и жилав, а вътре в него да се вижда малката черна точица. Принципно червеите би трябвало да се продават изчистени, но у нас обикновено те миришат на амоняк. Първото нещо след купуването им е да ги обезмирисите. За целта можете да им поставите сухи трици с малко ароматизатор на прах. Осквен това можете да сипете в съдът с червеи малко прясно мляко. По този начин те ще поемат от влагата и при риболов ще бъдат плаващи. Поставяйки на куката такъв червей той ще се държи естествено във водата.При риболов в мътна вода белият червей с естествено белезникав цвят е трудно забележим докато яркочервеният или жълтия се виждат отчетливо.

Няколко тайни за червеите
Няколко тайни за червеите

Пинки

Пинки е вид бял червей с много по-малки размери и по-силни жизеннине функции. Те обикновено са боядисани в розово-червен цвят, от където идва и името им. Те се използват при прецизен рибилов и са изключително удачни за ловене на платика. Те отделят много по-малко амоняк от другите и се подават лесно на обрабоптка с ароматизатори. Също така са изключително добри за подаване в подхранката.

Какавиди-Кастер

Обикновено те се продават в найлонови торбички и напълно обезвъздушени. Изключително удачни за подхранване както с прашка, така и в подхранката. Освен това е изключителна стръв и за кука. Истинският цлят на кастера е жълто-кафяв. Оставяйки го на въздух обаче той умира и става тъмно-кафяв до черен. Тази какавида вече няма да работи добре на водоема, тъй като излъчва миризма на амоняк, който прогонва рибата.

Вердевас

Личинката на комара, известна като вердевас е най-високоефективната стръв.Съществува в два вида дребна за подхранка и едра за кука. За съжаление цената и надхвърля възможностите на мнозина риболовци- 25 лв за един кг.

Торни и земни червеи

През летните горещи дни торните и земни чер веи са изключително добра стръв. Можете да ги съхраните в пръст. Накълцаните червени червеи в подхранката са отлична примамка за шарана, лина и костура..Ловете с малки червеи, като нанизвате по няколко на куката. Сменяйте често червея, тъй като слред като го пронижете той става безжизнен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.