Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/zdrasssz/ribolovec.bg/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php on line 392
6 вида тесто за риболов на шаран -

6 вида тесто за риболов на шаран

6 вида тесто за риболов на шаран

6 вида тесто за риболов на шаран

Тесто от бял хляб

Няма значение, че повечето риболовци се отнасят пренебрежително към тестото от бял хляб – то все пак е една много добра стръв. За приготвянето му ще ви е необходим хляб без кора, който трябва да е престоял поне две седмици. Работата е там, че от пресния хляб тестото става на буци. Мокрете хляба постепенно, без да го преовлажнявате. Това най-добре става с пулверизатор. След това го завийте в подходяща кърпа. Ако замесвате хляба с ръце, мръсотията ще промени неговия цвят. С кърпата месете, докато се получи мека, бяла и пластична маса. Ако желаете да направите хляба още по-привлекателен за рибите, добавете малко ароматизатор ванилия или карамел.

6 вида тесто за риболов на шаран
6 вида тесто за риболов на шаран

Месно тесто
Месните пастети се ползват успешно за риболов на много видове риби. Най-лесно е да се омеси хляб от русенско варено, шунка (специална за риболов) или от мека храна за котки. Каквото и месо да използвате, най-важното е да го прекарате преди това през сито. Лично аз смесвам храната за котки с костно брашно, но също така добър резултат дава и добавянето на бисквита или соево брашно.

Тесто от кашкавал
Кашкаваленото тесто е една от тези примамки, без които аз вече никога не ходя за риба. На тази стръв аз практически съм хващал всякакъв вид мирна риба. Приготвям го по следния начин: взимам 300 г готово тесто за пици и го разстилам с точилката. След това прекарвам през рендето 180 грама сирене “Чедар” и 120 грама Danish-blue. Насипвам всичко това в тестото и започвам да го меся. След това го поставям в найлон, където със спринцовка наливам около 2 мл ароматизатор Natur Cheese и го слагам в хладилника. След като престои в камерата няколко часа, хлябът ще е попил миризмата на кашкавала. Лятото, когато температурата на водата е доста висока, може да се лови просто на парченце кашкавал.

Конопено тесто
На това тесто съм хванал доста кефали и мряни. Основата за това тесто е отново тестото за пици. Варено конопено семе се смила в кафемелачката. След това го накисвам във вода, за да се отмие поне част от мазнината, тъй като, ако го добавите веднага, тестото ви ще стане прекалено меко и лесно ще пада от куката. Добавям конопа по малко, докато получа желаната жилавост.

Гранулирано тесто
Много е удачно да приготвите тесто от гранулирана храна – например дрожди за пъстърва или храна за кучета или котки. Великолепно тесто се получава от храната Kitе-Kat и галета. Добавянето на яйце е абсолютно задължително. Ако тестото ви стане прекалено жилаво, най-добре е да добавите малко сухо мляко.

Тесто от бойли
Някои готови смески за бойли са много подходящи за правене на тесто. Но тези, които са направени от рибно брашно, имат остър мирис, който понякога влияе отрицателно на рибите. Отначало, преди да приготвяте тестото от бойли, трябва да решите дали ще добавяте ароматизатори, бои или подсладители към тестото. Ако добавите някои от тези компоненти (които са прахообразни), смесете ги в сух вид. След това добавете яйца и вода и омесете тестото. Добавяйте сместа от бойлите постепенно, без да бързате. Ако тестото ви стане много твърдо, връщане назад няма. Оставете тестото по-меко, тъй като, когато го сложите в хладилника, то ще се втвърди леко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.