Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/zdrasssz/ribolovec.bg/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php on line 392
Подхранка за шарани през лятото -

Подхранка за шарани през лятото

Подхранка за шарани през лятото

Подхранка за шарани през лятото

Лятото наближава и шаранът започва да става все по-активен

Крайно време е да се подготвим сериозно и затова нека хвърлим един поглед върху тайните захранки на експерта Jan Porter за шаран.

Подхранка за шарани през лятото
Подхранка за шарани през лятото

Не е правилно да си мислите, че шаран може да се хване само, ако сте захранили здраво с царевица, жито, пелети или протеинови топчета. Не по-малко ефективен е методът с хранилка тип фидер (пружина) и един къс повод (7-10 см), който да е забит в храната. На пазара има богата гама подхранки за тази цел, но не всичко, на което пише “шаран”, е подходящо за тази цел, затова в следващите редове ще ви разкрия моите любими рецепти за шарани.

1. Подхранка през лятото.
Коноп, трошени „dynamite marine“ пелети, PV1, carpet feed, nutrabaits triga, шунка, втечнена царевица и кафява галета.
Тази храна ми е носила отлични резултати през лятото. Ароматът на подхранката carpet feed и трошените пелети наистина действат отлично. Първо трябва да смесите сухите продукти в равни части и след това да добавите втечнената царевица. Ако без да искате преовлажните сместа, добавете още PV1, трошени пелети или тъмна галета.
2. Подхранка през зимата
Тъмна галета, трошени „dynamite marine“ пелети, carpet feed, nutrabaits triga, и втечнена царевица.
Тази храна е много близка до лятната, освен че не се добавя PV1, смлян коноп и шунка. Ако работя с щека, предпочитам да храня с купинг, вместо да подхранвам с топки. Така концентрирам храната на малка площ, не плаша рибата и храната работи по-бързо.
3. Още една подхранка за лятото
Трошени пелети на “dynamite marine“, carpet feed, PV1 и млян коноп.
Тази домашно приготвена смес прави истински чудеса. Много е близка до другата лятна подхранка. Но тъй като липсва тъмна галета, тя е значително по-лепкава и стегната. Това я прави много подходяща за пружина и фидер-хранилка.
4. Метод за храната през зимата.
Каквато и готова смес да използвате – на Van Den Eynde, Mosella или Sensas, много е важно зимата да пресеете през сито вашата храна още преди да я овлажните. По този начин ще отстраните всички едри частици, които биха могли да заситят рибата преди да налапа стръвта.
5. Подхранка за фидер през лятото.
Richworth lake, строшени пелети dynamite marine, втечнена царевица, кастери и коноп.

По принцип храната за фидер трябва да бъде мека и рехава. Тя трябва лесно да се разпада от фидера и да образува облак. Тази смес прави именно това.
6. Храна за фидер през зимата.
Richworth lake, SUPERCUP – Van Den Eynde и трошени пелети на dynamite marine.

Тази смес е подобна на лятната, но добавяйки SUPERCUP я прави още по-рехава и образуваща облак. През зимата не се слагат царевица, кастери и въобще частици, които биха могли да заситят рибата.
Това са моите любими подхранки, но естествено те ще бъдат база за вашите експерименти, а не даденост.
От COARSE FISHING

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.