Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/zdrasssz/ribolovec.bg/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php on line 392
Как се храни рибата през зимата -

Как се храни рибата през зимата

Как се храни рибата през зимата

Как се храни рибата през зимата

Към края на ноември и началото на декември приключват активна „работа” малките водоеми и неголемите езерца

Средноголемите и големи водоеми „работят” цяла година. Несъмнено, активността на рибите през зимата даже и на големите водоеми намалява, но не можем да говорим за пълно отсъствие на кълване. Даже в най-неблагоприятните дни рибите, макар и плахо, но кълват. Те могат и да се ловят. Големият водоем е много сложен за риболов. Причините за това са много. Една от тях е – вятърът. Но главната „причина” – това е, разбира се, рибата.

Как се храни рибата през зимата
Как се храни рибата през зимата

Рибите

Къде да ги търсим в големият водоем? И главното, как да ги намерим? Ще пробваме да анализираме някои наблюдения. Надявам се, това да помогне на някой. Ще разделим съветите на четири части, по ред на сложност. За успешния риболов през зимата е добре да носите със себе си галета. Много добре би било, ако имате и дребен вердевас /фуил/ за захранване. Не забравяйте хранилката. На повечето водоеми има течение и без хранилка вие няма да подадете храната на точното място на дъното. В езерата, където няма течение и рибите са активни, също е по-добре да се използва хранилка. Ако вие просто изсипете захранката в дупката, то тя може и да не достигне точното място на дъното. Макар че, когато рибите не са много активни, е по-добре да пускаме без хранилка захранката в дупката, по този начин ние ще направим хранителен стълб, по който наоколо плуващите риби ще дойдат и ще се се групират на дънната ни храна.

За успешния риболов е необходимо да захраните не по-малко от две дупки на разтояние от 1 до 30 метра една от друга, но не повече от три дупки. Дълбочината трябва да е не по-малко от 4 – 8 метра. Ако до 30-40 минути на вашите захранени дупки няма кълване, това означава, че мястото не е подбрано добре. По-добре е да изгубите още малко време, но да намерите рибното място. На добрите места кълванетата започват след 15-20 минути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.