Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/zdrasssz/ribolovec.bg/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php on line 392
За едри риби с MAVER ELIT 47 -

За едри риби с MAVER ELIT 47

За едри риби с MAVER ELIT 47

За едри риби с MAVER ELIT 47

След цяло лято състезания през седмица имах неистова нужда да отида на свободен риболов

Тръгнах на почивка и си взех за всеки случай цялото оборудване. Още по пътя варненските състезатели Галин и Добчо ми надуха главата за някакъв язовир край с. Блъсково, където ловяли големи шарани. На тях определено им вярвам, тъй като до сега където са ме пратили в региона за риба, съм останал доволен. Тъй като Галин е на работа през седмицата, се разбираме с Добчо да направим един излет на гьола.

За едри риби с MAVER ELIT 47
За едри риби с MAVER ELIT 47

От последния ми излет в Гърция ми останаха няколко пакета подхранка MAVER, специално за шаран, и ето че им дойде и на тях времето.

Според предварителната информация във водоема има и доста толстолоби, които се събират на храната. Затова решавам да овлажня своята подхранка още вечерта преди да тръгнем.

Забърквам един пакет 2.5 кг от червената храна на MAVER, като добавям един пакет кафява галета и един пакет за едра риба. Смятах, че храната ще ми е напълно достатъчна, тъй като залагах повече на сладката царевица, но както се оказа по-късно, се бях излъгал.

Останах изключително приятно изненадан от сухият шарански ароматизатор на MAVER, който има идентичен аромат с CARPIX на SENSAS. След като овлажнявах три пъти подред храната, я прекарах през ситото. Важно е при такава ситуация(наличие на толстолоби) храната да не отделя никакви частици, затова трябва да бъде преовлажнена.

Сутринта минавам да взема Добчо от Белослав и поемаме към язовира. Отбивката за селото Блъсково се намира между Провадия и Дългопол. Пристигаме на язовира на развиделяване.

Докато си монтирам куфара, вече съвсем се съмна, а аз тепърва трябваше да си правя такъм. Приготвям шаранския топсет на моята ELITE 47, който е оборудван с черния хидроластик на DAIWA. Добчо вече е премерил дълбочината на дистанция 13м и със задоволство разбирам, че е накъде около 4м. Започвам да си правя такъма, като решавам да тествам и новите японски влакна FUDO. Пускам си основно влакно 0.22мм, като дълго ровя в кутията с плувки, докато избера подходяща. Оказва се, че почти не са ми останали здрави плувки за шаран. Решавам да монтирам плувка 0.75гр. На пръв поглед тази плувка е доста лека за дълбочина 4м, но аз съм се наточил за едри шарани и независимо, че влакното ми е дебело, смятам да направя фин такъм.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.