Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/zdrasssz/ribolovec.bg/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php on line 392
20 съвета за риболов на река -

20 съвета за риболов на река

20 съвета за риболов на река

20 съвета за риболов на река

1. Бъдете сигурни, че ловите винаги над своята захранка, като имате предвид дълбочината и течението на реката. Винаги избирайте постоянен далечен ориентир, които да ви служи при подхранването.

20 съвета за риболов на река
20 съвета за риболов на река

2. При по-силно течение по-тумбестото тяло на плувката е идеално. При по-слабо течение ползвайте по-издължена форма.
3. При наистина силно течение близалката трябва да бъде вашият избор. Тя има плоско тяло, метален кил и сменяща се антена. Близалката се държи добре при задържане, без да изскача над водата и държи линията много стабилно.
4. Изберете лепкава подхранка, която трудно ще бъде отмита от течението. Тя трьбва да бъде достатъчно тежка, за да стигне до дъното цяла и едва там да се разпадне. Опитайте някои добри миксове, като Marsel Van Den Eynde Turbo + Sekret или Sensas River 3000.
5. Никога не игнорирайте отсрещния бряг ако искате бгат улов със своята щека. Големите риби естествено се държат по бреговете. Често обаче не е възможно да се хвърля достатъчно точно с ваглер или фидер и вие се нуждаете от 14.5 или 16м щека за богат улов.
6. Опитайте се да поддържате храненето силно и през последните часове на риболова. Така можете да разчитвате на по-големи риби, които идват по-късно на храната. И ако вие се състезавате това ще бъде разликата между победителя и губещия.
7. Използвайте по-дълго разстояние на влакното между върха на щеката и плувката. Така вие ще можете да изтичате и задържате по-добре. Това е особено вяжно, когато е ветровито., тъй като дългото влакно ще гарантира по-добър контрол над плувката.
8. Добър трик на речните риболовци, когето ловят на червей е да дбавят лепило в подхранвката. Така тя става по-лепкава и потъва по-лесно на дъното.
9. Опитвайте се да движите перото със скорост на половината на течението. Просто дръжте влакното опънато ,задържайте плувката и леко отпускайте, за да регулирате скороста. За тази цел ви е необходимо многофункционално перо подобно на Drendn Carbo, което е перфектно за задържане или изтичане.
10. Ако вашата предпочитана подхранка не е достатъчно лепкава за употреба на река добавете Damp Leam(глина) Terre de riviere. Също така е удачно да добавите аквариумен пясък. След смесване и пресяване на вашата смес просто добавете глината, която също е пресята допълнително.
11. Когато използвате голяма плувка при риболов на щека(обикновено близалка) проверете издържливоста на вашия ластик. Ако той е тънък вие няма да имате достатъчна сила да засечете, тъй като тежеста е голяма.
12. В силен вятър слагайте съчма над вашата плувка. Колкото по-силен е вятърът толкова по-голяма трябва да бъде тя. Това ще неутрализира всяко движание на щеката, запазвайки вашето перо перфекто стоящо.
13. Правилното подхранване е ключ към успеха, особено през зимата. Никога особено през този сезон на годината не подхранвайте с големи топки. Хранете по малко и често. Вие не можете да извадите това което сте хвърлили.
14. Винаги се опитвайте да ловите на изтичане, дори и през зимата. Кефалът и бабушките следват храната, дори и през зимата. При изтичане линията минава през различни участъци и укрития.
15. Честото променянето на вашата дълбочина ще ви даде резултати. Често ловенете над и по-дъното ще бъдат по-резултатни отколкото откровенното влачене по дъното.
16. След внимателно измерване на дълбочината и решаване къде да се лови движете линията по течението, за да проверите неговия релеф, а също така дали има закачки. Направете това преди да сте хвърлили храната.
17. Когато избирате линия взимайте предвид и всякакви изненади, като кефал или шаран, които може да хванете. Ползвайте здраво влакно и задължително трябва да имате резервно, за да го подмените, в случай на късане.
18. Понякога експериментирайте с преотежняването на вашето перо. Тогава вие ще можете да задържате плувката и антената да се вижда при изтичането.
19. Речният бряг не винаги е удобен за да монтирате своя стол. Инвестирайте в платформа, така вие ще ловите удобно и по-успешно.
20. Ако мястото на което ловите се обитава основно от дребна риба, зцаложете на нея, вместо да търсите кефал или шаран. Наблегнете на червеноперката и уклеят и така ще имат все пак богат улов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.