Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/zdrasssz/ribolovec.bg/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php on line 392
Видове прашки за риболов

Видове прашки за риболов

01 POLE (щека)
Тази прашка е с малка рамка и кух ластик с малка дължина и малко джобче. Използва се главно за захранване с дребна стръв на къси разстояния,

prashkite02 MATCH (мач)
Тази прашка е с по-широка рамка, отколкото модела за щека, с по-здрав ластик и по-голяма торбичка. Това е популярен модел за разпръсване на стръв при риболов на плитко.

03 RIVER (река)
Тази прашка е със здрава, широка рамка, с дебел ластик и голямо джобче. Широко използвана от речните риболовци за изстрелване на насипна (рехава) захранка към отсрещния бряг при риболов на ваглер.

04 PARTICLE (гранули)
Тази прашка е с подобна рамка и здрав ластик , като при моделите от речен-тип, но е оборудвана с широко, меко джобче, чиято форма е подходяща за гранули и пелети.

05 BOILIE (бойли)
Тази прашка е с широка рамка, оборудвана с ластик с голяма дължина и джобче с формата на конус, което позволява изстрелването на единични бойлита на голямо разстояние.

06 GROUNDBAIT (дънна захранка)
Това е тежката артилерия сред прашките.
Нейната голяма, обикновено метална, рамка е оборудвана с много здрав ластик и голяма торбичка, която позволява топките с дънна захранка да се изстрелват на големи разстояния.

ДЖОБЧЕТА
В местния магазин за риболовни принадлежности можете да намерите резервни джобчета, а макар и да са доста здрави, ако някое се развали, лесно може да се смени с подобно или с друго.

ЛАСТИЦИ
Обикновено ластиците на прашките се скапват (прецакват, износват) първи, или защото са били оставени за дълго време на пряка слънчева светлина, или от интензивна употреба. Винаги можете да намерите резервни и да замените с по-як или по-слаб/мек ластик..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.