Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/zdrasssz/ribolovec.bg/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php on line 392
От 1 юни разрешават риболова във водоеми до 500м. -

От 1 юни разрешават риболова във водоеми до 500м.

София, 31 май 2013 г. – На 1 юни 2013 г. /събота/ се открива риболовният сезон в страната и многобройните любители риболовци могат да се отдадат на страстното си хоби.  Изпълнителният директор на ИАРА д-р Драгомир Господинов ще открие риболовния сезон на язовир “Сопот”. Официалното откриване на риболова ще е на 1 юни 2013 г. /събота/ от 09.00 ч. на стената на язовир “Сопот”.

 

На Жребчево е разрешен риболовът от 1 юни
На Жребчево е разрешен риболовът от 1 юни

От 1 юни 2013 г. в седем водоема в страната /“Жребчево”,  “Пясъчник”,  “Тракиец”, “Огоста”, “Александър Стамболийски”, “Сопот” и “Тича”/ и в определени участъци на река Дунав може да се извършва и нощен любителски риболов. В определения осми водоем – язовир “Искър”, нощен риболов ще може да се извършва от 16 юни, след като изтече забраната във връзка с размножителния период.

 При водоемите с надморска височина от 500 до 1500 метра, риболовният сезон ще стартира от 16 юни 2013 г., тъй като през тази година при тях забраната за любителски риболов по време на размножителния период влезе от 1 май и е в сила до 15 юни 2013 г., включително, съгласно Приложение № 1 “Срокове на забрани за улов на риба и други водни организми през периода на размножаване” на Закона за рибарството и аквакултурите.

 Откриване на риболовния сезон на язовир “Сопот”

Риболовният сезон на язовир “Сопот” ще започне със състезание по риболов за деца във връзка и с детския празник – 1 юни. Състезанието е с мото „Детето риболовец може и без дрога” под патронажа на вестник “Рибар” и списание “Лов и риболов”. Децата ще бъдат запознати не само  с тънкостите в риболова, но и с Европейската норма в риболова  „NO KILL” /не убивай/ популярна в България като „ХВАНИ И ПУСНИ”. Освен категория деца в състезанието ще вземат участие още две категории  – жени и мъже. След края на риболовното състезание ще се проведе и „Еко акция” – почистване на риболовното място от отпадъци.

 ПРОГРАМА

 8.00 ч. –  Сборен пункт – стената на яз. “Сопот”

9.00ч. – Откриване на риболовния сезон от директора на ИАРА и Старт на състезанието.

Времетраене на състезанието – деца – 2 ч.; жени – 2,30 ч .; мъже – 3 ч.

            Награден фонд – за 1-во, 2-ро и 3-то място – грамота и въдичарски комплект.

            Поощрителни награди – за най-малък участник – рибарско столче; за уловена най-малка риба – кепче; за най-много уловена риба – живарник.

            Наградите са осигурени от организаторите:

            – за категория деца  – ИАРА 

            – за категория жени  –  ЛРД  Ловеч

            – за категория мъже –  ЛРД  Троян

13.00 ч. – Край на състезанието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.