Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/zdrasssz/ribolovec.bg/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php on line 392
Първият кръг от Републиканското първенство – апогей на глупоста! -

Първият кръг от Републиканското първенство – апогей на глупоста!

Язовир Шумен ври от бабушка, но не през пролетта

Язовир Шумен ври от бабушка, но не през пролетта

На 18 и 19 май на езерото в Шумен се проведе първият кръг от Републиканското първенство по риболов на плувка. Състезанието се превърна в абсолютен фарс и апогей на простотията. След този пълен провал Управителния съвет на БФРС би трябвало колективно да си подаде оставката, да бъде свикано Общо събрание и да бъде избран нов Управителен съвет. !

Язовир Шумен ври от бабушка, но не през пролетта
Язовир Шумен ври от бабушка, но не през пролетта

На последното Общо събрание досегашният управител на БФРС Ивайло Христов си подаде оставката. На негово място бе избран Георги Михайлов, който лично си подбра Управителния съвет. Всички присъстващи капитани им гласуваха кредит на доверие, което започна да се руши още от първите дни на новото управление.

Седмица преди първия кръг на Републиканското първенство беше сменено мястото. Състезанието трябваше да бъде на Гребния канал в Пловдив, но се оказа, че съоръжението е заето. Точно затова обаче бяга гласувани от капитаните резервни водоеми. Резервният водоем на Гребния канал беше яз. Леново. Управителния съвет обаче реши състезанието на бъде на яз. Шумен, като с лека ръка задраска гласуването на капинатите.
В резултат на това решение се проведе турнир през месец май на язовирна стена, където рибата все още не си е хвърлила хайвера и местата бяха неравностойни.
Вторият гаф беше, че за главен съдия беше избран човек, който си няма понятие от спортен риболов и това предизвика големи проблеми.
Още на техническата конференция проблемите започнаха да ескалират. Противно на всякакви правила беше поискано всеки отбор да заплати картотека на пети човек, независимо дали има такъв или няма. Основането беше, че парите не стигали за купи, медали и съдии.
А всъщност има определен бюджет от Федерацията и ако някой го надхвърлил състезателите не са длъжни да го покриват.
В събота конфликът продължи да зрее, след като част от състезателите от ЕЛИТ Стара Загора ловиха на къси въдици, при положение, че имаше забрана за риболов на късо. Каква беше разрешената дължина обаче никой не си спомняше. В един от секторите се получи и проблем при тегленето на рибата и независимо че двата състезатели имаха различно тегло някой безумно предложи “соломонвско” решение да се пишат по точка и половина, независимо, че по правилник това се прави само при равен грамаж.
В неделя в края на деня стана ясно, че тази половин точка е решаваща, защото за първото и второ място се бореха Кърджали и Стара Загора.
Стигна се до там, че между състезателите се размениха псувни и ритници и в крайна сметка със своето бездействие новият председател провали награждаването.
Всички отбори си тръгнаха, като накрая останаха само съдиите, председателя и отборите на Биг Фиш и Кърджали.
Да не говорим, че повече от три часа съдиите не можеха да направят крайното класиране.
Какво ще се случи от тук нататък не е ясно. Надяваме се отношение да вземе бившият председател Ивайло Христов, който отсъстваше от състезанието. Надяваме се също така на бъде наказано по някакъв начин арогантното поведение на някои от състезателите, защото ние сме федерация по риболов, а не по кеч.

Божидар Тодоров – Папарака

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.