Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/zdrasssz/ribolovec.bg/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php on line 392
Задържаха бракониер със 116 кг риба и над 3км мрежи -

Задържаха бракониер със 116 кг риба и над 3км мрежи

София, 19 февруари 2013 г. – Общо 2 900 метра бракониерски мрежи са иззети при проверки на язовирите “Жребчево” и “Студен кладенец” от инспектори на ИАРА Стара Загора и Кърджали. В община Полски Тръмбеш е хванат бракониер със 116 кг. риба.

Izzeta riba-mreji-brakonierИнспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Велико Търново съвместно със служители на РУ “Полиция” Полски Тръмбеш са хванали бракониер с 116 кг риба. Нарушителят е хванат на старото речно корито на река Янтра в землището на с. Петко Каравелово след като контролните органи спират за проверка автомобил “Лада 5”.  Установява се, че в автомобила се превозва над 100 кг. риба, като част от нея – щука в момента е забранена за улов, 600 метра мрежи и надуваема лодка. На нарушителя с инициали Р.С. от Русенско, но живеещо в региона са съставени 5 акт по Закона за рибарството и аквакултурите, за улов на риба без разрешително за стопански риболов, за риболов по време на забрана, за улов на маломерна риба, за превоз на риба с нелицензиран транспорт и за превоз на риба по време на забрана. От бракониера са иззети 600 метра мрежи, надуваема лодка, автомобил марка “Лада 5” с Великотърновска регистрация и 116 кг. риба от вида щука и каракуда. В последствие рибата е дарена на Дом за стари хора в гр. Велико Търново.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Стара Загора са извършили планирана проверка на язовир “Жребчево”. В местността „Дарданелите”, контролните органи са открили и извадили от водоема 27 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 2500 метра. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. Уловената в мрежите 184 кг. риба / 80 кг. каракуда, 100 кг . платика и 4 кг. бяла риба/ е върната обратно в язовира.


Инспектори на ИАРА Кърджали
са извършили проверка по вода на язовир „Студен кладенец“. До местностите на на с.Тополчане, с. Островица и с. Лисиците, са намерени и извадени от водата 4 бр. хрилни мрежи с обща дължина 400 метра. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител. Уловената в мрежите риба – 10 бр. шаран е пусната обратно във водата.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.