Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/zdrasssz/ribolovec.bg/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php on line 392
Каква е тайната на дълголетието? Щастлив брак и риболов! -

Каква е тайната на дълголетието? Щастлив брак и риболов!

А каква е тайната на щастливия брак? Риболов, естествено

Английски учени са провели изследване, целящо да разкрие каква е рецептата за дълголетие. В случая рецепти има много, но отговорът е само един, поне за момента. Спокоен брак, домашен любимец, без значение дали ще е котка или куче и редовен риболов са безценните съставки на онова, което може да ни гарантира някоя и друга година отгоре.

Според „Дейли мейл“ резултатите сочат, че тези три неща са по-важни от мястото на раждане и социалния статус.

И за да не останете с впечатление, че проучването е прекалено повърхностно, ще уточним, че то е започнало през далечната 1940 г. и проследило над 200 млади, бели и здрави американци от младежката до напредналата им възраст, като преценки били правени на всеки две години.

Оказало се, че дълголетието е свързано повече с щастието, отколкото със социалния статус. А какво по-голямо щастие от това да отидеш за риба със семейството и любимото куче?

Ръководителят на изследването Джордж Вейлант от Харвардския медицински институт заяви пред радио Би Би Си 4, че взаимоотношенията са ключът към щастието и дълголетието.

Изследването разкрива също, че бракът носи по-голямо удовлетворение след 70-годишна възраст и че начинът, по който стареем, след като прехвърлим 80-те, е свързан повече с навиците преди 50-годишна възраст, отколкото с гените.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.