Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/zdrasssz/ribolovec.bg/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php on line 392
Разрешават нощния риболов от 1 юни 2013 година -

Разрешават нощния риболов от 1 юни 2013 година

От 1 юни следващата година ИАРА разреши нощният любителски риболов

Любителите на риболова ще имат отново възможност да се заредят със светещи плувки и други подходящи такъми за нощен риболов. В края на миналата седмица изпълнителният директор на Агенцията по рибарство и аквакултури Драгомир Господинов и представители на риболовни клубове от страната са взели решение това да се случва на определени водоеми.

За целта нощният риболов ще е разрешен в няколко вътрешни водоема и в седем града по Дунава. Три от водоемите са в Северна и още три в Южна България. Конкретните места ще бъдат определени след консултации между клубовете, които изпратят предложението си до ИАРА. На Дунав след мръкване ще се лови риба в Силистра, Русе, Свищов, Никопол, Лом, Видин и Оряхово. Местата ще бъдат обозначени от километър до километър, в светлата част на градовете и ще имат съответните табели. Те ще бъдат забранени за промишлен риболов.

Нощният риболов е тръпка за доста любители и професионалисти, които обичат да замятат въдици из родните водоеми. Но освен това по този начин ще може да се води и борба с бракониерите, които избират да действат именно по тъмната част на деня. За целта точно там, където има информация, че са налице доста бракониерски набези, риболовците ще могат да ловят нощем. И двете страни са доволни от постигнатият компромис, защото така или иначе от доста време любителите правят съвместни патрули с инспекторите на ИАРА. Проблемът с бракониерството е сериозен и затова разрешеният нощен риболов е още един начин да се справим с него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.