Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/zdrasssz/ribolovec.bg/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php on line 392
На езеро Мандра конфискуваха 15 км. бракониерски мрежи -

На езеро Мандра конфискуваха 15 км. бракониерски мрежи

В продължение на едно денонощие на езеро “Мандра” инспектори от сектор „Рибарство и контрол” на ИАРА Бургас са извършили акция.

Тя е преминала под ръководството на Йордан Раев, началник-сектор Бургас. Малко по-рано е бил подаден сигнал за бракониерски набези, след който инспекторите на ИАРА, съвместно със еколози от Дружество за защита на птиците и ловно-рибарско сдружение “Лебед”- Бургас са открили и извадили от водите на езерото 5 км бракониерски мрежи, които са били в работно положение.

Акцията е приключила днес, като втори екип на ИАРА се е включил в изваждането на голямото количество бракониерски мрежи от езерото. Инспекторите са извадили още около 10 км мрежи.

Служителите на ИАРА са иззели мрежите и са съставили констативен протокол срещу неизвестен извършител. Уловена над 600 кг. риба /сулка, платика, каракуда и шаран/ ще бъде дарена на Социалния патронаж към община Бургас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.