Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/zdrasssz/ribolovec.bg/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php on line 392
Накратко за риболова на костур -

Накратко за риболова на костур

Накратко за риболова на костур

Написано от любов към риболова

Накратко за риболова на костур

Днес ще поговорим за улов на хищни риби. Трябва да се съгласите, че риболовът на силен и хитър враг има не малко положителни черти. И преди да приемете едно подобно предизвикателство, трябва да сте наясно каква точно риба ще ловите.

Сигурно ще се съгласите, че риболовното оборудване зависи от това кой ще бъде ваш противник. Хубаво е ако можете да отидете на места, обитавани от някои хитри щуки, като Дунав, например. Но ако живеете в Централна България, риболовът на костур е добър компромис в случая. Освен това костурът понякога е доста агресивен и смел и това прави залавянето му истинско удоволствие.

При риболов на костур можете да използвате широка гама от примамки и риболовни принадлежности. Този хищник се е хващал и на спининг, с блесна, на плувка или обичайните прът с червей или жива стръв. При риболова на хищник всичко зависи от богатството на вашия арсенал и фантазията.

Къде може да хванете костур? Горе-долу почти навсякъде, където е възможно. Той живее в големи реки и малките езера. Да са улови тази забележителна риба е възможно само в много ранните часове на деня или късно вечер. Говорейки за време на годината, костурът кълве слабо в горещи дни като тези, на които сме свидетели сега. Иначе рибата е доста лакома и, ако условията позволяват, може да бъде уловена без кой знае какъв проблем. Но, може би, най-доброто време на годината, през което е лесно да закачите няколко хубави екземпляра от раирания разбойник, е есента, когато активността на костура се увеличава буквално в пъти.

При кълването трябва да се има предвид, че костура атакува стръвта бързо и уверено. Абсолютен късмет е, ако попаднете на цяло стадо костури. Тогава удоволствието от риболова е гарантирано. Внимавайте при издърпването, тъй като понякога той не захапва цялата кука и има голяма вероятност да се измъкне. Пожелаваме ви успех в догонването на тази прекрасна риба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.