Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/zdrasssz/ribolovec.bg/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php on line 392
Търсете на пазара от 19.10 до 22.11.2011 -

Търсете на пазара от 19.10 до 22.11.2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

КОЙ ВЗЕ 10-ТЕ БОНА ОТ „ВЯТЪРНИТЕ МЕЛНИЦИ“

След четири четвъртифанала и два полуфинала 30 души останаха да се състезават за голямата награда на турнир „Вятърните мелници”. Както на всяко състезание и тук жребият често се оказваше решителен. Но всеки отпаднал на четвъртфинал имаше право да се яви на следващия. Останаха най-можещите и най-умеещите. Естествено по закона на Мърфи прогнозата се развали и в събота и неделя го даваха със силни ветрове, проливен дъжд и падане на температурите с 10 градуса.

Финалът, за разлика от квалификациите беше обявено, че ще бъде в два дни, с по две стойки – сутрин и следобед. По този начин щеше да се сведе късметът до минимум.

И така ще ви разкажа как протече за мен състезанието. Понеже се знам, че съм голям карък помолих моя съотборник Люси той да ми тегли жребия. Сутринта времето ни посрещна намръщено и с лек дъждец. Люси ми изтегли №12, добро място, до тапата, от ляво на мен беше Милен Мавъра с рънър Методи Костов, а от ляво Люси си изтегли тапата. Това беше изключително неприятно, тъй като с Люси сме съотборници и си знаем номерата. Но, жребият си е жребий.

Подготовката ми за състезанието беше нормална. Имах забърхани 4 кг подхранка – 3 Hi Pro Specimen на Bob Nudd и един Dynamic Feeder. Вътре добавих около 300гр изпънат бял червей. Имах по една кутия царевица, кутия български пелети и бял червей. Отделно имах около 300г торен червей за кълцане, който щях да подавам с глина.

Бях приготвил четири топсета. Два с които щях да ловя под върха, оборудвани с плувки 0.75г и 1 г, основно влакно 0.22 и повод 0.18мм с кука Kamasana B 611 № 14. Другите два топсета бяха направени с такъми за подмятане на 6 и 7 коляно. С плувки 2г и 3г, в случай че излезе силен вятър. И така в 9 ч стартира първата стойка. …

Целия текст вижте в новия брой на стр 7-10

БЪЛГАРИН ШАМПИОН НА MAROS CUP В УНГАРИЯ

Димитър Кръстев е от София и е на 14 години. Ходи за риби от малък, а от 2-3г лови и на щека.  До момента е участвал в няколко състезания, но за първи път печели на такъв форум.

Пътувахме заедно с пичовете от Видракс – Мариан, Владо, Стефчо, Марти и аз с лека кола. Бях слушал десетки приказки за този турнир и затова направих всичко възможно да тръгна и аз. Пристигнахме в петък следобед и понеже нямаше време за тренировки, решихме да се разходим из гр. Сегед. Вечерта Тибор ни донесе подхранките и решихме да забъркаме рецептите още от вечерта. Нямах търъпение. В събота беше доста трудно да си намерим място на канала, затова седнахме в самото начало на канала. Ловихме някакви риби, но следобед стана истинска касапница и останахме до тъмно. Вечерта преди самото състезание забъркахме храната. Тактиката беше да използваме черна храна, с много царевица и лепен бял червей.

1.ТТХ 1кг. на Марош

2. Method seed mix 2kg на Марош

3.Could water Carp special 2кг на Марош (тъмна)

4.Tubertini Big Fondo Black 1кг

5. 2.5 л бял червей.

6. 7бр. кутии царевица по около 0,300кг

7.Special aktivator aroma 0,25 l Sweet strawbwerry

Целия текст четете в новия брой на стр 31

ПО РЕКИТЕ С ПОДХРАНКИТЕ МИЛО

Средата на август месец е. Въпреки лекия ветрец вечерта, жегата е непоносима. Стоя и се чудя утре къде да отида за риба, все пак ми е почивен ден и трябва да бъде оползотворен по най-правилния начин. Наскоро бях започнал работа в магазин „Milo” Пловдив и всеки ден пред очите ми се мяркаха захранки с надписи: Special Barbo, Special Savetta, Special Cavedano и разни лепила за червеи и ми навяваха спомени за отминалата зима, за скобарите, кефалите и морунажите  по Тунджа, Марица, Арда…

Нещо ме глождеше отвътре, нещо, което ми казваше, че не е нужно да чакам първите хладни дни, за да потърся тези риби. Разрових се малко в умствените си архиви, за да се подсетя кои места в пловдивски регион зимата са най-дащни. Веднага ми изникнаха няколко като Виница, Садово, „Баба Рада”, разни по-малки реки, които се вливат в р. Марица и канали и т.н. Като добадя и това, че почти 6 години живях в Бургас и реките бяха започнали много да ми липсват, май утрешната дестинация беше ясна – трябваше да е на място с течение! Един приятел ми беше подсказал за канал до гр. Стамболийски, който е свързан с р. Марица и ми беше казал, че там се ловят добри кефали, но само на царевица. Аз обаче съм инат и реших да отида там, с 1 кг бял черей приготвен за лепене и един пакет от 2.5 кг Milo Special Cavedano. Захранката я овлажних от вечерта, като това условие е задължително за всички речни захранки на Milo. Не исках да добавям нищо към нея за да видя само тя какъв резултат ще ми даде. Ароматът й е тежък – на сирене, а цвета бледо керемиден, наситена е с червени трохи, много лепкава и тежка храна, понася добавяне на голямо количество жива стръв, а съставките, от които е изградена са от дребна до средна едрина. Храната беше готова, дойде ред на червеите, пресях ги от стърготините, навлажних си ръцете и ги обтрих, за да махна и останалите боклучета, добавих вече измитата мозаика и ги разбърках в легенчето. Тук е мястото да спомена, че си купувам 6мм и 8 мм мозаика от големите строителни вериги, понеже излиза доста изгодно.

Четете целия текст в новия брой на стр 32-35

СЕДМА РЕПУБЛИКАНСКА ТИТЛА НА ПАНТЕЛЕЕВ

Пламен Пантелеев стана за седми път Републикански шампион на България, като доказа, че е безспорно най-добрият риболовец в България. В гилдията вече се говори на шега, че за да го бие някой Пламен трябва да се пенсионира.

Сенсас България се класираха отново на първо място. Летящ старт имаха новият отбор Риби и Такъми, в който участват старите хрътки Юри Пейков и Евгени Милев, заедно с младите състезатели Заприн и Прончев. Трети се класираха Елит Стара Загора. Младите момчета стартираха годината нахъсено и финишираха подобаващо. Претендентите за третото място Биг Фиш отлетяха на шесто място, заради провала на последния турнир на Дъбника.

Целия текст четете на стр 53

В новия брой можете да прочетете още за риболова на каракуда, тънкостите на близката дистанция и техниката на подмятане. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.