Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/zdrasssz/ribolovec.bg/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php on line 392
Мило Коломбо - вълшебник с болонезе -

Мило Коломбо – вълшебник с болонезе

Мило Коломбо - вълшебник с болонезе

Мило Коломбо - вълшебник с болонезе

Класическото болонезе е една от най-трудните за практикуване техники за речен риболов с макара

Поне ако не се ограничиш само с една голяма плувка за лов на тежко, на големи платики. Обратното, в Италия тя е предназначена за лов на недоверчивия речен кефал, с ултрафин повод и кукички с номера 22 и 24, в дълбоки чисти реки. Във Франция напротив – с тази техника става страхотен риболов на бабушка в повечето големи и малки реки. Честно казано е невъзможно да знаете всички тънкости. Затова четете съветите на майстора в тази област: Мило Коломбо !
Кога е по-добре да се използва болонезе, отколкото “англезе” (английски риболов)?

Мило Коломбо - вълшебник с болонезе
Мило Коломбо - вълшебник с болонезе

Що се отнася до материала, монтажа на линията и техниката на захранване, тези два типа риболов нямат нищо общо. Единствено риболовът на плувка-стик може да се приеме като един вид болонезе на късо разстояние.
Освен в дължината на щеката и броят на секциите, основната разлика между болонезе и англезе е в типа плувка, който се използва. Докато при болонезе се използва традиционна плувка, която се закрепва на две точки, при англезе се използва ваглер, който се фиксира само в основата. Естествено, това много влияе на поведението на линията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.