Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/zdrasssz/ribolovec.bg/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php on line 392
Риболов на езерна пъстърва -

Риболов на езерна пъстърва

Риболов на езерна пъстърва

Риболов на езерна пъстърва

До преди няколко години, освен на яз. Доспат, местата за риболов на пъстърва бяха малко

С увеличаването на платените водоеми този проблем отпадна. Рибата там е спокойна и атакува смело всяка подадена стръв. Но само след няколко седмици, а често и по-малко, нейната активност намалява. Пъстървата се учи много бързо. Издърпваните от водата риби, поведението на наранените риби и непознатата стръв карат пъстървата (особено едрата) да бъде по-внимателна. Тя вече не стои край самия бряг в търсене на храна. От този момент риболовът става – екпериментално-творчески.

Риболов на езерна пъстърва
Риболов на езерна пъстърва

Има доста начини за риболов на пъстърва. Със спининг тя може да бъде ловена на почти всички видове класически изкуствени примамки. Някои мухари се опитват да ловят пъстърва на различни видове мухи и стримери. На лед, през зимата , пъстървата кълве успешно както на изкуствена , така и на естествена стръв.

Най-доброто време за риболов на пъстърва е, когато водата е 12 -14 градуса. При по-топла вода рибата става вяла и почти не се храни. Захлаждането на водата през есента и затоплянето й през пролетта са сигнал за активизирането й. Но дори и в такива моменти, понякога пъстървата отказва да кълве на изкуствени примамки. Тогава на помощ идва риболовът на щека. Има три основни начина за риболов на пъстърва на плувка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.