Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/zdrasssz/ribolovec.bg/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php on line 392
MAVER ще произвежда щеки не само по технологията нанолайт -

MAVER ще произвежда щеки не само по технологията нанолайт

Откъс от интервюто с Паоло Пирацини, пред онлайн списанието „Pescare online“ във връзка с новостите на композитните материали.

Разбрахме, че на изложението в гр. Брешия фирмата Марер е предложила сензационна новсот в областа на материалите. Какво представлява Нанолит?

Пирацини: Това е нов материал, който при вкарване във въглеродната структора се повишава здравината на щеката и затихващото клатене спира много бързо. В момента ние се намираме на прага на нова ера, както при прехода от стъклопласта към въглерода(карбона). Първоначално въглеродът беше неизвестен, резултатите от неговото използване бяха много добри, но трябваха 20 години изследвания и разработки, за достигане на сегашното ниво, при което въглеродните влакна показват своя максимален потенциал. Нанолит се отнася към семейството наноматериали, които са нов хоризонт в правенето на щеки. И ще трябва да минат дълги години преди този материал най-добре да прояви своите качества.

Говори се за сензация на пазара през последните десет години. Разкажете за тази „революция“?

Пирацини: Трудно е да се обясни какво представляват новите материали. Ще опитам да го обясня с едно сравнение. До миналата година ние говорехме за въглеродни влакна с диаметър 5 микрона(5 хилядни от милиметъра). Наноматериалите имат диаметър 2 нанометъра(2 милиона от милиметъра).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.