Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/zdrasssz/ribolovec.bg/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php on line 392
Тактика за риболов на бабушка -

Тактика за риболов на бабушка

Тактика за риболов на бабушка

Тактика за риболов на бабушка

Ричард Тейлър e бил 4 години в отбора на Van Den Eynde в Есекс Каунти и им помогна да спечелят три титли от Зимната лига. Неотдавана той ни заведе в Бау Бийч.

Тактика за риболов на бабушка
Тактика за риболов на бабушка

Покрай работата си в магазина на родителите ми Medway Tackle в Tornbridge пътувам доста по цялото графство Есекс, но атрактивни места за риболов има и почти пред вратата ми. Едно от тях е Bough Beech – голямо водохранилище, което бъка от каракуда, платика и бабушки. Всъщност бабушките са най-много, а каракудите почти не се показват, но ако все пак стане, ще ви създадат проблеми, които трябва да преодолеете. Наклонът на язовирната стена се спуска надолу, под нивото на водата и на разстояние, по-голямо от периметъра на щеката. Иначе казано, захранвам и залагам за бабушка без да знам какво е дъното.

ЗАХРАНКА

Ако има бабушки в района, няма как да не ги привлека с топки захранка. Още в началото ще захраня добре с около дузина топки с размер на портокал, но пък трябва да съм сигурен, че щом докоснат дъно те няма да се търколят надолу по наклонената стена. За да не стигнат прекалено далеч не трябва да са много тежки. Затова е важно да улуча точния микс.
Мои спонсори са Van Den Eynde и затова едва ли ще ме видите да ползвам друго. За този лов на бабушки избрах 2 кг. Supermatch, 1 кг Superlake и половин торбичка коноп. Понеже съм тръгнал за бабушка, преди да смеся трите съставки ги минавам през ситотото за да махна по-едрите частици. Използвал съм много пъти тези съставки за лов на бабушки при речни условия и винаги е сработвало. Получава се тъмна на цвят смес, прошарена от частиците коноп.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.