Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/zdrasssz/ribolovec.bg/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php on line 392
Сложна река, сложни условия, сложна техника -

Сложна река, сложни условия, сложна техника

Сложна река, сложни условия, сложна техника

Сложна река, сложни условия, сложна техника

Има дни, когато дори и най-големите хитрости, перфектното оборудване и даже опитът на шампионите са недостатъчни за това да се улови риба. С една дума и най-добрите не са застраховани от валат. Но истинският спортист риболовец винаги ще намери начин да излезе от положението.

Сложна река, сложни условия, сложна техника
Сложна река, сложни условия, сложна техника

Истински потоп

Ние спряхме своя избор на една от популярните сред местните риболовци малка рекичка. Тя беше широка около петдесет метра, с доста силно течение, равни брегове, полянки и такава чиста вода, която при нормални условия действа като магнит за риболовците. Заради проливния дъжд обаче нивото на реката се беше покачило и водата в този ден бе доста мътна. Денят се оказа он онези, за които по-късно не ти се иска да си спомняш дори, но както се казва бяхме се хванали на хорото и трябваше да го изиграем до край. Дъждът валеше из ведро без да спира и за миг. Това би отказало доста риболовци, дори и оборудвани с чадъри. Но както пее Фреди Меркюри “шоуто трябва да продължи”, независимо, че риболовът се очертаваше да бъде кошмарен.

На брега сме с италианския шампион Якопо Фалсини, който е свикнал към всякакви условия, но се изказа не съвсем оптимистично : “Ние състезателите сме привикнали да ловим и в такова време, тъй като знаем, че има и такива дни. Но проблемът не е в това, че вали или е студено, просто се опасявам, че в тези условия рибата няма да кълве…”

Ние обаче не съжалихме шампиона, тъй като изповядваме мнението, че ншите репортажи трбва да отразяват онова, което се случва в действителност, когато отиваме за риба. Случмат се и неприятни ситуации, като тази и не правим изключитение дори и за шампиона Фалсини.

Освен самият непосредствен риболов ние с Фалсини тестваме някои от новите продукти на COLMIC. В случая става дума за щека на италианската фирма с дължина 13м и 14.5м с два допълнителни топсета на пето коляно. При изработването на тези щеки се използва нов начин за полагането на карбоновите нишки. Благодарение на това щеките на COLMIC са изключително твърди, добре балансирани и леки. Другият продукт, който тестваме е големият куфар на COLMIC PNC Gold, с подвижна скара, която се прибира под тялото. Той е снабден и с поставка за щеката по средата, която позволява да се лови на река.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.