Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/zdrasssz/ribolovec.bg/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php on line 392
10 съвета за риболов през лятото -

10 съвета за риболов през лятото

10 съвета за риболов през лятото

10 съвета за риболов през лятото

1 Рибите се хранят активно през лятото, за да натрупат мазнини за зимата. Затова вие имате нужда от повече храна. Винаги трябва да имате резервна храна и тя да не свършва по средата на риболова, независимо дали хващате риба или не.

10 съвета за риболов през лятото
10 съвета за риболов през лятото

2 Никога не подценявайте мястото на вашия риболов. Тихите области до брега са обикновено по-топли от другите участъци. Големите риби обикновено патрулират именно в по-топлите слоеве на водата.

3 Когато ловите ситни риби на канали или язовири с къса гола пръчка, хранете обилно с фина и преовлажнена храна. Тя привлича рибите от всички слоеве на водоема. Добри миксове са VanDen Eynde Supercup+Special или Semsas CLOUD 3000.

4 Най-добрият метод за хранене през това време на годината е с прашка с червеи, коноп, жито, кастери… Дори и тежката подхранката можете да подавате на малки топченца с прашка. За целта носете със себе си различни прашки.

5 Уверете се в изправноста и здравината на всеки ваш такъм и проверете неговата сигурност, особено ако сте хващали с него риби и на други излети. Влакното може да е изтъняло от слънцето и така няма да имате никакви шансове.

6 Когато използвате за хранене бели червеи, винаги имайте подръка пулверизатор. Когато тези тънки червеи са сухи, са твърде леки и не потъват. Затова е добре те да бъдат регулярно овлажнявани, за да потъват.

7 Когато ловите червеноперки, винаги взимайте известно количество добре приготвен коноп с вас. Това е една от най-добрата стръв за бабушки. Тя работи много успешно и когато се подхранва с коноп с прашка. Винаги използвайте за целта фина линия.

8 Ако искате да концентрирате сипкавата храна в една точка, използвайте купинг, прикрепен на върха на вашата щека. Така ще подавате храната на едно и също място върху вашата плувка при всяко подаване.

9 Винаги трябва да имате на разположение около вас резервна секция за щеката, която можете да добавите при улов на едра риба. Това е нещо много необходимо, особено когато ловите на течение или сте за едри риби.

10 През летните жеги вечерните излети са често много по-продуктивни, отколкото риболовът през деня. Не пропускайте риболовите преди смрачаване, те често са най-резултатни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.